Tutustu toimintaan

Lions Club Joensuu/Carelian tekee merkityksellistä toimintaa alueellaan. Tällä sivulla voit tutustua meidän arvoihin sekä toimintasuunnitelmaan.

Joensuun Lions Club on omistautunut auttamaan

Lions Clubs International on maailman suurin jäseniin perustuva palvelujärjestö. Jäseniä on 1,4 miljoonaa yli 49 000 klubissa yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella. Vuodesta 1917 saakka lionit ovat parantaneet terveyttä ja hyvinvointia, vahvistaneet yhteisöjä ja tukeneet apua tarvitsevia, paikallisesti ja maailmanlaajuisesti.

Lions Club Joensuu/Carelian on perustettu vuonna 1958 ja siihen kuuluu 31 jäsentä. Suomen Lions-liitossa on noin 800 lionsklubia, joiden yhteenlaskettu jäsenmäärä on noin 17 000.

Lions Club Joensuun arvot

Rehti yhteishenki

Suoraviivainen, jämäkkä ja rento toimintakulttuuri. Viihtyisät klubi-illat ja kevyet kokousrutiinit. Aikaa keskinäiselle yhdessäololle. Keskinäinen luottamus.

Heikompien auttaminen

Sitoutuminen aktiviteetteihin varojen keräämiseksi. Palveluaktiviteettien toteutuksia tilaisuuden tullen. Pyytetön auttaminen ilman oman edun tavoittelua. Lionstyön tekeminen tunnetuksi aktiviteettien kautta.

Mielekäs toiminta

Vierailut, retket ja esitelmät. Kaikkien sitoutuminen tulokselliseen Lionstyöhön. Uusien jäsenien perehdyttäminen. Ladyt luontevasti mukana.

Toimintasuunnitelma 2023-2024

Toimintasuunnitelma on laadittu sillä olettamuksella, että toimintaympäristö on normalisoitunut menneitten vuosien rajoituksista, kokousten ja varainhankintatilaisuuksien pito on mahdollista ja jäsenet aktiivisia.

Klubin toiminta muodostuu seuraavasti:

1. Kuukausikokous järjestetään kerran kuukaudessa, ei kuitenkaan kesä- heinä – elokuussa. Kuukausikokokouksessa jäsenet voivat pitää esitelmän/alustuksen omalta mielenkiinnon alalta ja siten virittää keskustelua ja mielipiteiden vaihtoa. Klubi-iltaan voidaan kutsua myös vierailevia esiintyjiä. Klubi-iltoja voidaan viettää vaihtelevissa ympäristöissä.

Klubikokoukset vuonna 2023: 6.9., 4.10. vuosikokous. 1.11., 8.12. klubikokouksen yhteydessä pikkujoulu. 2024 3.1., 7.2., 6.3., 3.4. vaalikokous, vapun ja helatorstain takia 15.5. ja 30.5. hallituksenvaihtokokous.

2. Hallituksen kokoukset: Tarvittaessa hallitus kokoustaa ennen klubi-iltaa tai muulla tarkoituksenmukaisella tavalla, esim. sähköpostitse.

3. Vuosikokous pidetään lokakuussa ja vaalikokous huhtikuussa. Muut kokoukset ovat klubi-iltoja.

4. Toimintakauden aikana järjestetään varainkeruuaktiviteetteja (esim. konsertteja) ja muita pienempiä varainkeruuaktiviteetteja (esim. joulukortit, juustonpakkaus, joulun aikaan myyjinä muille toimijoille).

5. Jäsenten virkistykseksi ja aktivoimiseksi järjestetään tutustumismatkoja mielenkiintoisiin kohteisiin ja ajankohtaisiin tapahtumiin.

6. Klubi pitää yhteyttä paikkakunnan klubeihin ja kutsuu niitä vierailulle klubinsa kokouksiin ja muihin klubin järjestämiin tilaisuuksiin. ( esim. Ruusupuiston hoito, Komu perinteen elvyttäminen)

7. Jäsenistön määrää lisätään kummien esitysten mukaisesti tai jäsenhakemuksista.

8. Klubin kokouksista tiedotetaan jäsenille sähköpostikutsuilla. Klubin toiminnasta tiedotetaan aktiivisesti tiedotusvälineille, samoin välitetään tietoa LION-lehteen sekä piirin Piirileijonalehteen. Klubi ylläpitää Facebook-ryhmää ja nettisivuja. Klubi ottaa käyttöön pikaviestipalvelun yhteydenpitoa varten.

9. Klubi hankkii varoja hallintotilille jäsenmaksuilla, kuukausikokousten arpajaisilla sekä lahjoituksin. Aktiviteettitilille erilaisilla yleisöön kohdistuvilla tapahtumilla. Tavoitteena turvata toimintaedellytykset vahvistamalla varainhankintaa. Aktiviteeteista saadut varat jaetaan klubikokouksen päätöksellä hallituksen esityksen pohjalta.